OVER | ONS VERHAAL

Honderden tevreden klanten, een gezonde en succesvolle organisatie. Hoe 2 developers een vraag van een klant uitbouwden tot een professionele organisatie

Bijna 15 jaar geleden kregen 2 software developers, beide werkzaam als consultants, het verzoek van een bevriende relatie hen te helpen bij het verbeteren van zijn services. De organisatie, een call center, had sterke behoefte aan een ondersteunende softwareoplossing om de vele vragen van klanten op eenvoudige wijze te kunnen registreren. De twee besloten samen te werken en een helpdeskapplicatie te ontwikkelen waar de klant jaren mee vooruit zou kunnen. Na implementatie van de ontwikkelde oplossing, besloten ze de software verder uit te werken en te onderzoeken dit verder te commercialiseren.

Verpakte Servicedesk Software

Het verpakken van software begon zich in die periode net te ontwikkelen. De verpakte pakketten gericht op de service desk markt waren echter duur. De grote Enterprise organisaties hadden door de grote budgetten toegang tot de betere pakketten. Voor organisaties in het MKB met een helpdesk van 5 tot 100 medewerkers waren er alleen betaalbare pakketten met minimale functionaliteiten beschikbaar.

De klant die met de eerste versie van de software aan de slag was gegaan, voedt ondertussen de organisatie met verdere wensen. De software die inmiddels omgedoopt is tot IncidentMonitor, werkt perfect en zorgt er voor dat de klant zijn doelstellingen behaald. Service is verbeterd, vragen en antwoorden kunnen makkelijk teruggezocht worden waardoor de responsetijden en oplostijden omlaag gaan en de klant is in staat zijn service uit te breiden voor meerdere klanten. Dit succesverhaal sterkt het tweetal ontwikkelaars om een organisatie op te zetten en het team developers uit te breiden om op die manier een commercieel product in de markt te zetten. Monitor 24-7 Inc is vanaf nu actief.

In het hart van de organisatie staat het service desk software pakket – IncidentMonitor – een robuust, schaalbaal, ITIL gecertificeerd, multifunctioneel, out-of-the-box applicatie gericht op slimme klanten die zoeken naar veel functionaliteit binnen een redelijke prijsklasse.

Basis van het toekomstige succes was iets wat het tweetal absoluut niet wilden bieden: lange gecompliceerde implementaties, kostbare upgrades en het verlies van controle over de ontwikkeling van de software. Ze wilden daarnaast als developers nauw contact behouden met de klanten, zodat ze live konden zien hoe de software zich hield en waar de knelpunten en wensen liggen. Ze geloofden dat alleen op die manier de applicatie snel met de juiste functionaliteiten uitgebreid kan worden.

Wat ze vonden waren klanten op zoek naar hetzelfde.

Terwijl het bedrijf stabiel groeide, het product regelmatig uitgebreid werd met nieuwe functionaliteiten voegden medewerkers in techniek, marketing, sales en development met de zelfde mentaliteit en inzet zich bij het tweetal. Zowel nationaal als internationaal. De kracht van de organisatie zoals deze vandaag staat is nog steeds de kracht als waarmee begonnen was. Een tomeloze inzet en een sterk geloof in eigen kunnen gebaseerd op input van de klant en medewerkers uit het veld. Allemaal met nog steeds hetzelfde tweetal in het hart van de organisatie. Omringt door collega’s die al vele Jaren bij hen zijn waardoor een enorm stabiele organisatie is ontstaan met een berg ervaring waar geen enkele concurrerende organisatie tegenop kan.

Het leidende businessmodel?

Niets veranderd! Net als dat de wensen van de eerste klant de opzet van de eerste versie bepaalden, zijn het nog steeds wensen van klanten die vandaag de dag de developmentkalender bepalen. Hierdoor blijven alle klanten verzekerd van een technologisch geavanceerde, up to date, servicedesk software oplossing in de markt.

Het werkt!

Monitor 24-7 is een sterke, winstgevend, privé gefinancierde en financieel gezonde organisatie. Het product, IncidentMonitor, profiteert van trots, geavanceerde development en een ijzersterk stabiele organisatie, hetgeen resulteert in een rimpelloze relatie met klanten.

Vasthoudend, samenwerkend, communicerend met elkaar en met hun klanten. In een markt die overgecompliceerd kan zijn, is Monitor 24-7 in staat een ongecompliceerde oplossing voor de servicedesk in de markt te zetten. Al bijna 15 jaar!

Servicedesk Workflow Designer
IncidentMonitor ITIL ITSM Servicedesk Software biedt een unieke ITIL Workflow Designer waarmee heel eenvoudig de meest complexe workflows geconfigureerd kunnen worden. In deze video een korte indruk van deze functionaliteit.