PRODUCT & SOLUTIONS

Monitor 24-7 release IncidentMonitor™ 9.7.3 Service Desk Software

We zijn trots op weer een prachtige release van IncidentMonitor™. Met versie 9.7.3 gaan we weer verder met het aanpassen van de interface om de gebruikers een betere ervaring te geven. Zoals altijd hebben we goed geluisterd naar de informatie die onze gebruikers hebben gedeeld. Heb jij ook ideeën hoe iets beter kan of ideeën voor nieuwe functionaliteiten. Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

Changekalendar

WWe hebben de change- en projectkalenders een nieuwe look & feel gegeven en we hebben drag en drop functionaliteit toegevoegd zodat je vanuit de kalender geplande werkzaamheden eenvoudig kan verplaatsen. Tevens is het nu mogelijk om de terugkerende onderhoudsdata terug te laten komen in het overzicht zodat je hier rekening mee kan houden bij het plannen. Uiteraard is het ook mogelijk om vast te leggen of changes gepland mogen/kunnen worden in een dergelijk onderhoudswindow.

Change Calendar

In bovenstaand screenshot zijn de terugkerende onderhoudsdata in de kleur paars te zien.

Deze zelfde opzet is ook beschikbaar voor de projectkalender. Dit biedt de mogelijkheid tot een Microsoft Projectachtige kalender om de planning to organiseren voor bijvoorbeeld service requests, facility management, en starten van nieuwe medewerkers. Tickets waar vaak opvolgende stappen in gezet moeten worden om uit te voeren. Je kunt direct werken vanuit de kalender en ook direct zien wat de status van voortgang per stap is (bv 50% afgerond).

Resource/Team Planning en Request Management

Resource Management is nu een stuk eenvoudiger geworden. Je kan nu de agenda’s van teams beheren via een grafische planner. In het onderstaande screenshot is het werkschema van het team zichtbaar in lichtblauw. Je kan dit schema eenvoudig verbergen als je dit niet wil zien.

Resource Scheduler

Is er iemand ziek of een dag weg. Of is het gewoon druk, dan kan je vanaf deze agenda de toegewezen tickets aan die persoon oproepen en in één keer aan een ander toewijzen.

assign resources scheduler

Het volgende screenshot toont het scherem waarin je een team kunt inplannen. Na eenmaal het volledige teamschema te hebben opgezet kan je op individueel niveau nog aanpassingen in het schema van die persoon maken.

Schedule resource teams

Refreshed Look & Feel

We werken bijna continue aan de interface met als doel de functionaliteit en gebruiksgemak te verbeteren. Versie 9.7.3 is hierop geen uitzondering. We durven te stellen dat deze versie eenvoudiger te lezen en te navigeren is als de voorgangers. Gebruikte iconen zijn toegepast waar nodig en weggehaald waar ze niet functioneel waren. Kleurtonen zin zachter en schermen zijn met meer ruimte opgezet. De preview van een ticket in de overzichten is aangepast en opgeschoond. Dit is immers een scherm waar veel in gewerkt wordt. Het idee is meer rust, makkelijker navigeren en beter gebruik van schermruimte.

Request Ticket list

Inline Editing van Tickets

Een update toevoegen aan een ticket is iets wat uiteraard heel veel gebeurd. Je kan dit doen in de preview en door het volledige ticket te openen. We hebben hier nog een mogelijkheid aan toegevoegd zodat je nog sneller en eenvoudiger een update kan toevoegen. In een overzicht kan je nu rechtstreeks vanuit de lijst een update op ticketniveau doen. Je kan je listview van je tickets wijzigen door op het oogicoon te klikken. Zo kan je op de kolomview werken of op de samenvattende view waarin je dus nu ook direct een update kan doen. IncidentMonitor™ onthoudt je keuze.

Op procesniveau bepaal je wat de standaard update taak is. Deze zal automatisch worden toegevoegd als je een update vanuit de lijst doet. Uiteraard kan je ook een andere taak kiezen, een update aan iemand toewijzen en meerdere tickets tegelijk updaten.

Request Ticket Update Screen

Deze nieuwe overzichten bieden ook de mogelijkheid om data te groeperen. Iets wat de windows client gebruikers al aan gewend waren. Dit is enorm handig om snel een filter op een bepaald niveau te zien. Wil je de groepering in een mooie grafiek zien. Dan klik je op het grafiekicoon nadat je gegroepeerd hebt. Deze functionaliteit zullen we binnenkort verder uit brengen en doorzetten naar de dashboards, zodat je je eigen custom dashoards vanuit groepering kunt samenstellen.

Contact en Manager Akkordering

Met 9.7.3 hoef je niet meer moeilijk te doen met emails om een eindgebruiker te betrekken in een akkorderingsproces. Bv als een change ingepland wordt of al seen manager een akkoord moet geven op een productaankoop van een medewerker. Je kunt nu de eindgebruiker volledig betrekken in het process en dit configureren in de workflowdesigner. Degene die akkoord moet geven ziet de verzoeken automatisch in zijn overzicht.

Onderstaand is een screenshot van een eindgebruiker die een ticket bekijkt vanuit zijn Akkorderingsverzoeken overzicht. In het linkerpanel kan hij een keuze maken tussen akkoord (approve) of keur af (reject). De eindgebruiker heeft dit verzoek volledig automatisch ontvangen nadat bepaalde stappen door de workflow waren afgehandeld.

Approval Page

We hebben naar aanleiding van deze functieuitbreiding ook de interface van de goedkeuringsverzoeken van mederwerkers goed bekeken en deze vereenvoudigd en verduidelijkt. Je kan nu eenvoudig verzoeken bekijken die aan jou zijn toegekend en door op het teamicoon te klikken ook alle verzoeken gericht aan je team zien.

Request Ticket Update Screen

Wat hebben we nog meer gedaan?

Dit is slechts een verkorte weergave van de nieuwe versie. Het beste wat je kan doen is een demo aanvragen.

ITIL Workflow and Service Catalogue Form Designer
IncidentMonitor Service Desk Software offers a workflow designer which helps you to create the most advanced process flows within a few clicks. Combine this Graphical designer with our Graphical Service Catalogue Form Designer and you get the most advanced and flexible solution.