PRODUKT & OPLOSSINGEN | NETWERK MANAGEMENT - MONITORING TOOLS INTEGRATIE

IncidentMonitor™ Netwerk Management – monitoring en Servicedesk software Integratie

De meeste organisaties maken tegenwoordig gebruik van event management, network monitoring tools. Deze monitoring tools hebben allen een eigen interface waarin de events en alerts bekeken en bewerkt kunnen worden. Naast deze bedrijfskritische monitoring tools worden andere bedrijfskritische vragen behandeld en in de gaten gehouden via de helpdesk. Twee aparte interfaces dus. Is dat handig en efficient? Onze klanten denken van niet. Daarom hebben we op basis van hun input een interface geschreven zodat elke network management tool kan koppelen met IncidentMonitor Servicedesk software. Vanaf nu nog maar 1 interface! En heb je meerdere monitoring tools actief? Dan is het helemaal efficient om aan de slag te gaan met IncidentMonitor. Het is namelijk geen enkel probleem om een onbeperkt aantal monitoring tools te koppelen met IncidentMonitor Servicedesksoftware.

network-management-monitoring-integration-to-servicedesk

De Network events worden verwerkt door IncidentMonitor™ Servicedesksoftware en direct omgezet naar een Servicedesk ticket. Alle informatie die het event meegeeft is toegankelijk via het ticket. Vanzelfsprekend pakken de serviceregels op de achtergrond het ticket op en zorgen er voor dat het ticket bewaakt wordt door de juiste SLA en dat het ticket terecht komt bij de juiste mensen. Volledig automatisch!

De netwerk management events kunnen daarnaast ook op een automatische ticker aan de bovenkant van het scherm getoond worden. Erg handig als je direct online gewaarschuwd wil worden. Naast deze alerts kunnen ook notificaties gegenereerd worden.

IncidentMonitor™ Servicedesk Software en Netwerk Management Flexibiliteit

De IncidentMonitor network management interface biedt vele verschillende manieren voor een eenvoudige integratie met off-the-shelf monitoring tools. Onze benadering is er op gericht zowel eenvoudige hardware SLA’s als meer complexe Business Service Management (BSM) regels te beheren. De SLA’s en BSMs worden geïnitieerd vanuit de Asset Management database (CMDB/CI) relaties in combinatie met de Service Matrix.

Alle mogelijke opties voor een volledig beheer van een event zijn aanwezig:

 • Notificeren van de toegewezen techneut
 • SLAs en OLAs om het event te monitoren
 • Het initiëren van een workflow om de levenscyclus van het event langs de juiste route te leiden
 • Automatische relatie tussen het event en de node die de event heeft getriggerd. Dit is weer terug te zien in de impact views op de assets!

IncidentMonitor™ Servicedesk Network Management Software Functionaliteiten

 • Eenvoudig en snel te integreren met elk monitoringtool zoals SCCM, Nagios, Tivoli, IBM Director, Snappimon, Solar Winds, SCOM, etc..
 • Integrate met een onbeperkt aantal network monitoring systemen
 • Extra Microsoft SCOM/SCCM connector voor bidirectionele communicatie

SCOM connector service desk software

 • Flexibele regels voor toewijzing, notificaties en de vereiste workflow om het event op te lossen
 • Events worden samengevoegd, gearchiveerd en gesloten op basis van de status van het event
 • Configuration Items (CI)s (zoals een service of een systeem) kunnen direct gelinked worden aan een ticket
 • Out of box statistieken en rapportages zijn beschikbaar. Al deze rapporten kunnen gescheduled worden en op de plandatum per email gestuurd worden of op een bepaalde filelocatie geplaatst worden.

dashboard network management issues

Servicedesk Workflow Designer
IncidentMonitor ITIL ITSM Servicedesk Software biedt een unieke ITIL Workflow Designer waarmee heel eenvoudig de meest complexe workflows geconfigureerd kunnen worden. In deze video een korte indruk van deze functionaliteit.