PRODUKT & OPLOSSINGEN | GRAFISCHE SERVICECATALOGUS DESIGNER

IncidentMonitor Servicecatalogus Designer

IncidentMonitor Servicecatalog Designer biedt de mogelijkheid unieke webformulieren te ontwerpen en deze te koppelen aan workflow processen die gedefinieerd zijn met de grafische workflow designer. De Servicecatalogus biedt de mogelijkheid de services logisch te groeperen en deze op een eenvoudige wijze volledig in eigen stijl met eigen kleuren en beelden te presenteren aan de gebruikerscommunity. Uw diensten worden op deze wijze eenvoudig herkent door zowel de gebruikers als het supportteam.

service desk software workflow designer
Een klik op bijvoorbeeld de Hardware groep in dit voorbeeld geeft me de diverse formulieren die beschikbaar zijn voor deze groep. Onderstaand een voorbeeld van een formulier voor een probleem met een printer. De servicecatalogus designer biedt ook de mogelijkheid om zogenaamde smart forms te definieren. Enkelvoudige formulieren die via radiobuttons nieuwe formulieren samen stellen. Op die manier kan je het aantal formulieren drastisch terugdringen.

service desk service catalog Feitelijk hebben we de reeds aanwezige rijke functionaliteit van de custom Velden opgepakt, uitgebreidt en in een grafisch servicecatalogus geplaatst. Vanaf nu pak je de service catalogus designer om via drag en drop formulieren samen te stellen. Enkele voorbeelden van datavelden die je kan toevoegen:

  • Radiobuttons
  • Hierarchische dropdown lijsten
  • Datumvelden
  • Tijdvelden
  • Prijs/kostenvelden en totaalvelden. Prijs x aantal is totaal. Alles wordt automatisch berekend
  • Geavanceerde contact zoekvelden
  • etc..
service desk service catalog

Je kan tevens HTML help voor attribuutopties, kostenvelden en data entry berichten configureren. Uiteraard kan je tijdens het maken van de formulieren direct webvalidatie toepassen en kijken wat het resultaat van je werk is.

service desk service catalog

Uiteindelijk worden de formulieren getoond zoals jij ze bedoelt hebt. Bv dynamische formulieren waarin de gebruikers formuliersecties voorgeschoteld krijgen op basis van keuzes die ze maken bij het invullen.

service catalog form example

Servicedesk Workflow Designer
IncidentMonitor ITIL ITSM Servicedesk Software biedt een unieke ITIL Workflow Designer waarmee heel eenvoudig de meest complexe workflows geconfigureerd kunnen worden. In deze video een korte indruk van deze functionaliteit.